Pick részvénycsomagtól vált meg az Arago

MTI
2004.08.26. 10:06
Az Arago Befektetési Holding Rt. 816.970 darab, egyenként 1.000 forint névértékű, névre szóló, 25,75 százalékos mértékű szavazati jogot biztosító Pick Szeged Rt. törzsrészvényt értékesített - tette közzé a társaság a Magyar Tőkepiac csütörtöki számában.

Ez alapján az Arago Rt. 66,37 százalékos mértékű tulajdoni részesedéssel és 68,37 százalékos szavazati joggal rendelkezik a Pick Szeged Rt-ben. Az A sorozatú törzsrészvényeket az R-KO-N Mezőgazdasági Termékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. vásárolta meg. A cégjegyzék szerint az R-KO-N Kft. jegyzett tőkéje 100 millió forint.

A Pick Szeged Rt. az év első hat hónapjában konszolidáltan 110 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben az előző évi 1,08 milliárd forint adózott nyereséggel. A Pick jegyzett tőkéje 3,27 milliárd forint.

Kovács Tamás, a Pick Szeged Rt. igazgatóságának elnöke az MTI kérdésére a tranzakció értékét nem kívánta közölni, csak mondott, hogy a korábban már meghirdetett terv szerint megfelelő árajánlat esetén az Arago hajlandó eladni a Pick részvények egy részét, vagy egészét. A vevő nem tartozik az Arago csoporthoz és a tulajdonosi köréhez sem - tette hozzá Kovács Tamás. A meghatározó kisebbségi részesedés eladása nyomán nem lesz változás a Pick Szeged Rt. választott testületeiben - mondta a Pick Szeged igazgatóságának elnöke.