Szilárda
-4 °C
3 °C

Négyszázmilliós környezetvédelmi támogatás

MTI
2004.09.02. 14:30
A környezetvédelmet is szolgáló korszerű technika alkalmazásához nyert el négy cég egyenként 90-100 millió forint támogatást a SMART Hungary Beruházásösztönzési Program keretében - ismertette Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A környezetvédelmet és technológiaváltást egyaránt szolgáló pályázat az idén 880 millió forintos keretösszeggel rendelkezett, erre 16 pályamunka érkezett. Ebből 14 felet meg a követelményeknek, s közülük négy cég már a támogatást is elnyerte - jegyezte meg a miniszter.

A négy cég 1,17 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a támogatás felhasználásával - hangsúlyozta a miniszter. A nyertesek: a Guardian Orosháza Kft., a Csepel Metall Vasöntöde Kft., a Tyco Electronics EC Elektromechanikai Komponenseket Gyártó Kft. valamint a KÉSZ Közép-Európai Építő és Szerelő Kft.. A pályázaton a feldolgozóipari cégek vehetnek részt a technológiák környezetvédelmet szolgáló korszerűsítésével. A pályázat során a beruházás elszámolható összes költségének legfeljebb 50 százaléka nyerhető el, ami nem lehet több százmillió forintnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!