Árpád
-2 °C
4 °C

Nagyobb osztalékot fizet a McDonald's

Napi Online
2004.09.15. 10:55
A világ legnagyobb étteremlánca, a McDonald's bejelentette, hogy 38 százalékkal megemeli a részvényei után kifizetett osztalékot. Minden részvény után 55 cent jár majd a korábbi 40 helyett, így összesen 690 millió dollárnyi osztalékot fizetnek ki. A részvény-visszavásárlásokkal együtt pedig 1,2 milliárd dollár kerül majd a McDonald's részvényeseinek kezébe.

A McDonald's-részvények ára ennek hatására tegnap csaknem 2 százalékot emelkedett a New York-i tőzsdén. A mostani osztalékemelés a második legnagyobb a cég történetében 1980 óta, akkor 70 százalékkal emelte meg a társaság a kifizetett osztalékot.

A mostani osztalékpolitika annak a 17 hónapja kezdődött tervnek a része, amelynek értelmében a 30 ezer étteremből álló lánc a további terjeszkedés helyett egy ideig a meglévő éttermek fejlesztésére koncentrál, illetve a tulajdonosoknak szeretné visszajuttatni a nyereség egy részét. A fejlesztések eredményesek voltak, hiszen idén világszerte nőtt a McDonald'sok forgalma és nyeresége.

Az elemzőket meglepte a mostani magas osztalék és arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben valószínűleg ennél szerényebb emelések várhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?