Árpád
-2 °C
3 °C

A Rába már gyártja a katonai járműveket

2004.09.20. 11:53
A Rába Rt. megkezdte a Honvédelmi Minisztérium által 2004-re megrendelt 90 darab H-14-es típusú katonai terepjáró tehergépkocsi sorozatgyártását - tájékoztatta az Indexet a Rába. A járművek mintadarabjait a Magyar Honvédség a nyár folyamán több mint egy hónapig tesztelte. A járművek a csapatpróbák során valamennyi feladatot teljesítették, így a sikeres menetpróbák után megkezdődött a gyártásuk.

A Rába és a Magyar Honvédség között megkötött keret-megállapodás értelmében a honvédség 2004-re összesen 167 jármű leszállítására adott megrendelést a Rábának. A 167 járműből 90 a Rába saját fejlesztésű H-14-es tehergépkocsija, 20 darab szintén Rába gyártású H-18-as tehergépkocsi, míg a fennmaradó járművek külföldi partnerektől vásárolt, és a Rába által a honvédségi igényeknek megfelelően átalakított terepjáró személy- és tehergépkocsik. A megrendelt járművek közül a Rába elsőként a H-14-esek fejlesztését kezdte meg, majd a nyár folyamán lezajlott sikeres tesztelési folyamat után a vállalat elindította a járművek sorozatgyártását is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?