Árpád
-2 °C
3 °C

Humet Rt.: részvénykibocsátással a csőd ellen

MTI
2004.09.29. 12:32
A Humet Rt. igazgatósága megtárgyalta a csődegyezséghez szükséges teendőket és ennek keretében 7,2 millió új részvény zártkörű kibocsátásáról döntött; a részvényeket a társaság hitelezői jegyezhetik le.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható közlemény szerint a részvények kibocsátási ára 29 forint. A jegyzésben azok is részt vehetnek, akik az ez év tavaszi sikertelen alaptőke-emelés során szándéknyilatkozatot tettek a részvényjegyzésre.

Sikeres alaptőke-emelés esetén a hitelezők követelésének 15 százalékát 24 hónap alatt havi vagy negyedéves részletekben készpénzben fizeti meg a cég.

A Humet legnagyobb hitelezője, a "dr. Csucska Elek" Alapítvány felajánlotta, hogy követelését a Humet a 2005. évi alaptőke-emelés során kibocsátandó új részvényekkel egyenlítse ki. A közlemény szerint a Humet az alapítvány kuratóriumával azonnal szerződéskötési tárgyalásokat kezd.

A Humet Rt. kibontakozási tervéről - amely a csődegyezségi ajánlat kötelező része - az igazgatóság október 12-i ülésén dönt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?