Ágnes
-1 °C
2 °C

Kismértékű forgalomnövekedést vár az Audi

MTI
2004.10.01. 16:30
A Volkswagen leányvállalata, az Audi az idén kis mértékű forgalombővülésre számít: egy-három százalékos árbevétel növekedést vár Martin Winterkorn, a vállalat vezetője, aki ezúttal konkretizálta először az idei növekedési célt. Elmondta, hogy az Audi ezzel eladási rekordot akar felállítani, tavaly az autógyár 770 ezer járművet értékesített.

Az idei év első nyolc hónapjában 2,4 százalékkal, ötszázezer autóra esett vissza az eladott autók száma. Az új A4-esével azonban a cég hajrázni akar, be akarja hozni a jelenleg gyorsabban fejlődő BMW előnyét. Mint Winterkorn elmondta, a BMW az X3-as és az X4-es terepjáróival hamarabb indult el ezen a területen, és a müncheni vállalat az ázsiai és az amerikai piacon is stabilabban áll, mint az Audi.

Az Audi vezetője kifejtette, hogy a vállalatnál, ugyanúgy mint a VW-nál, alacsonyabbra kell vinni a bérköltségeket, és az Audinál is hasonló béregyeztetéseket fognak indítani egy bérmegállapodás megkötése érdekében. A telephelyről szólva közölte, hogy nem számolják fel a német gyártóhelyeket, ám újakat inkább külföldön létesítenének. "Ha tovább akarunk bővülni, mérlegelnünk kell, hogy ezt Németországban tegyük-e meg" - mondta.