A pénzügyi szolgáltatásokat is fejleszti Magyarországon a GE

MTI
2004.11.12. 17:02
Eddig 1,2 milliárd dollárt ruházott be Magyarországon a General Electric (GE), miközben 14 ezer munkavállalót foglalkoztat - mondta a VI. Üzleti Kerekasztal pénteki budapesti rendezvényén Nani Becalli, a GE Europe elnök-vezérigazgatója.

Nem az olcsó munkaerőre, hanem a high-tech-re, és a szolgáltatási szektorra kell építenie fejlesztési stratégiáját a közép-kelet-európai régiónak, benne Magyarországnak is - jelentette ki Nani Becalli. A GE Europe elnök-vezérigazgatója a saját cégének példáját említette: miközben Magyraországon már 1,2 milliárd dollárt ruháztak be, Budapesten egész Európára szóló szolgáltató központot (back office) építettek ki, ahol 500 magasan képzett munkatársuk dolgozik. "Ebben a központban elsősorban a GE európai vállalatai számára már most is jelentős pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végzünk, a jövőben ezt kívánjuk bővíteni külső megrendelők számára is, miközben a call-centert esetleg Romániába telepítjük át" - jelezte a magasabb hozzáadott érték felé mozgó stratégiát Nani Becalli.

Amikor a GE egy új beruházásról dönt, akkor a helyben fellelhető szakértelem, a foglalkoztatandó munkaerő költsége mellett az adott ország kormányának beruházási politikáját és a jogrendszert is mérlegre teszi - fogalmazott a GE vezető, aki megemlítette, hogy a 14 ezer magyarországi alkalmazottal a világban a GE negyedik legnagyobb bázisa van itt.