Elfogadták az Erste Bank vagyonmérlegét

MTI
2004.11.26. 15:04
Az Erste Bank Hungary Rt. (EBH) részvényesei a hitelintézet pénteki rendkívüli közgyűlésén elfogadták az EBH és a Postabank Rt. (Pb) egyesülésével kapcsolatos végleges vagyonmérlegeket - közölte az MTI-vel a hitelintézet.

Az egyesített Erste Bank Hungary Rt. mérlegfőösszege 992,9 milliárd forint, saját tőkéje 56,6 milliárd forint, jegyzett tőkéje pedig 39,4 milliárd forint lett. Ezzel a hitelintézet a nagybankok sorába lépett: a lakossági piacon a második, mérlegfőösszege alapján pedig a hatodik helyet foglalja el.

A részvényesek korábbi döntése értelmében a két bank egyesülése úgy valósult meg, hogy a Postabank beolvadt az Erste Bankba, amely a Pb valamennyi jogának és kötelezettségének jogutódjává vált. A fúziót a Fővárosi Cégbíróság 2004. augusztus 31-én jegyezte be.

A Postabank a fúzióig 1,8 milliárd forint mérleg szerinti eredményt könyvelt el, 464,8 milliárd forintos mérlegfőösszeg és 33,1 milliárd forint saját tőke mellett. Az Erste Bank Hungary 529,1 milliárd forintos mérlegfőösszeg és 23,4 milliárd forintos saját tőke mellett 3,8 milliárd forintos mérleg szerinti eredményt ért el az egyesülés időpontjáig.