A Herz új tulajdonosa a piactól függően fejleszt
Az évi hat ezer tonna kapacitás mennyiségben és minőségben is elegendő, a meglévő piacokhoz további fejlesztésre nincs szükség - mondta Albrecht Ottó. Tervei szerint a termékportfoliót megtartja a cég, és változatlanul a prémium szárazáru termelését helyezi előtérbe. Az idén kilenc milliárd forint árbevétel mellett mintegy nyolcszázmillió forint nyereségre számít a társaság a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtt.
A várható árbevétel és a nyerség is jóval magasabb lesz a tavalyinál - mondta Albrecht Ottó, de számadatot erről nem közölt. Jövőre szerinte a forint/euró és az alapanyag áraktól függően növekedhet az árbevétel és a nyereség, magyarázta az új tulajdonos. Hozzátette: a 460 főt foglalkoztató Herz Szalámi Rt.-nél nem terveznek létszámleépítést.