Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

A Herz új tulajdonosa a piactól függően fejleszt

MTI
2004.12.01. 16:25
Az új tulajdonos, a Clar Invest Kft. a piactól függően tervezi fejleszteni a Herz Szalámi Rt.-t - tájékoztatta szerdán az MTI-t Albrecht Ottó a Clar Invest Kft. tulajdonosa. A Pick Szeged Rt. a hét elején közölte, hogy eladta a két milliárd forint jegyzett tőkéjű Herz Szalámi Rt. 99,99 százalékát, de sem a vevőt nem nevezte meg, sem az eladási árat nem közölte. Az új tulajdonos is üzleti titokként kezeli a vételárat.

Az évi hat ezer tonna kapacitás mennyiségben és minőségben is elegendő, a meglévő piacokhoz további fejlesztésre nincs szükség - mondta Albrecht Ottó. Tervei szerint a termékportfoliót megtartja a cég, és változatlanul a prémium szárazáru termelését helyezi előtérbe. Az idén kilenc milliárd forint árbevétel mellett mintegy nyolcszázmillió forint nyereségre számít a társaság a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtt.

A várható árbevétel és a nyerség is jóval magasabb lesz a tavalyinál - mondta Albrecht Ottó, de számadatot erről nem közölt. Jövőre szerinte a forint/euró és az alapanyag áraktól függően növekedhet az árbevétel és a nyereség, magyarázta az új tulajdonos. Hozzátette: a 460 főt foglalkoztató Herz Szalámi Rt.-nél nem terveznek létszámleépítést.