PSZÁF: 3 millió forintos bírság a Concorde-nak

MTI
2004.12.03. 10:43
A Concorde Befektetési Alapkezelő Rt.-t 3 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a befektetési jegyek folyamatos forgalmazására vonatkozó jogszabály megsértése miatt - derül ki a Magyar Tőkepiac pénteki számából.

Az rt. a Concorde 2000 Nyíltvégű Befektetési Alap és a Concorde Részvény Befektetési Alap kezelőjeként a befektetési jegyek folyamatos forgalmazásán belül a forgalmazás felfüggesztésére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértette meg - állapítja meg a PSZÁF.

Az indoklás szerint az alapkezelő szeptember 9.-től 24.-ig nem függeszthette volna fel befektetési jegyeit arra hivatkozva, hogy a portfoliójában magas aránnyal rendelkező Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. részvények tőzsdei kereskedésénél spekulációs nyomás alakult ki.

A PSZÁF szerint ez a hivatkozás nem felel meg olyan elháríthatatlan külső oknak, amelynek nyomán a felfüggesztés rendkívüli esetben szabályos lenne. A határozat ellen a felügyelet fellebbezésnek nem ad helyt.