Új társaság alakul a Pannonplastnál

MTI
2005.05.02. 17:04
A Pannonplast Rt. igazgatósága hétfőn elfogadta az ügyvezetés javaslatát a Pannonplast-Humán Gyártó és Szolgáltató Kft. megalapítására, tette közzé a társaság a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.

Az új társaság létrehozására azért került sor, hogy a cégcsoporton belüli átalakulás keretében biztosítsa a jobb munkaerő-kihasználás feltételeit, valamint csoportspecifikus és költséghatékony humánszolgáltatásokat nyújtson.

A Pannonplast-Humán Kft. feladata a Pannonplast társaságaitól átvett munkavállalók további foglalkoztatása. Az új társaság célja, hogy felkutassa és alkalmazza a hatályos törvények szerint járó támogatásokat és kedvezményeket is.

Az új társaságban a Pannonplast Rt. 74 százalékos, a cég profiljának megfelelő szakértői háttér képviselői 26 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek.

A társaság ügyvezetésére Hevér András kapott megbízást, aki több mint 20 éve irányítja a Pannonplast Rt. személyügyi munkáját. Az igazgatóság az új társaság működésétől 2005-ben 50 millió forint többlet eredmény elérésére számít, amely a következő évben megduplázódhat.