Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

OTP-sek a Nova Bankában

Napi Gazdaság
2005.05.13. 10:06
Az OTP Bank tulajdonában lévő horvátországi Nova Banka csütörtöki közgyűlésén újabb lépés jelezte, hogy birtokon belülre került az OTP. A leányvállalat felügyelőbizottságába ugyanis beválasztották az OTP öt jelöltjét, köztük Wolf László vezérigazgató-helyettest.

A részvényesek jóváhagyták a hitelintézet idei üzleti tervét, amelynek célja a bank piaci pozíciójának további erősítése, továbbá a versenyképes termék-, illetve szolgáltatáspaletta bővítése. A leginkább a lakossági szegmensben, betétgyűjtésben erős Nova Banka 2004. december 31-én a lakossági betétek piacán 5,9 százalékos, a lakossági hitelezés területén pedig 3,8 százalékos részesedéssel rendelkezett.

A hitelintézet megközelítőleg 2 százalékos részesedéssel bírt a vállalkozói-, vállalati betétek és 2,6 százalékos részesedéssel rendelkezett az ezen ügyfélkörnek nyújtott hitelek piacán. A Nova Banka IFRS szerinti auditált mérlegfőösszege a 2004. év végén 1027 millió euró, adózott eredménye közel 19 millió euró volt, míg saját tőkéje meghaladta a 96 millió eurót.