Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Drágul a játékautomaták adója

MTI
2005.05.18. 18:59
Szeptembertől évi 60 ezer forintról 90 ezer forintra nő a játékautomaták adója - jelentette be László Boglár kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.

A szóvivő szavai szerint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosítása azért vált szükségessé, mert a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004-es törvény (Ket) november elsejei hatályba lépéséig több jogszabályt, így a szerencsejáték-törvényt is összhangba kell hozni a Ket-tel, illetve az ágazat specifikus jellegéből adódó eltéréseket rendezni kell. Közölte: a cél a szerencsejáték-piacon működő szervezőkkel szemben az általános vállalkozói magatartásnál szigorúbb személyi és tárgyi feltételek megkövetelése.

A tervek szerint a pénznyerőautomata-engedélyeket a jelenlegi egy év helyett kettőre adnák ki a jövőben, ugyanakkor a 18 év alattiak nem játszhatnának ilyen gépeken. A kormány korlátozni kívánja azt az időtartamot, ameddig a tulajdonosuk szüneteltetheti a játékautomaták üzemeltetését. Jelenleg évi 270 napnyi ilyen lehetőség van, ez a jövőben 90 napra szűkül. A kormányszóvivő hozzátette, hogy a kabinet meg kívánja teremteni annak lehetőséget, hogy a jövőben a Szerencsejáték Rt. karitatív sorsjegyet bocsásson ki.