Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Richter gyártókapacitás Oroszországban

MTI
2005.06.03. 12:06

Az Oroszországban ez év elején bevezetett ingyenes gyógyszerprogram keretében december 1-jétől elsősorban az Oroszországban gyártott készítmények írhatók fel a betegeknek, ezért a Richter Gedeon Rt. a "közgyógy" listán szereplő termékeinek helyi gyártását tervezi - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A Richter Rt. a 2005 első negyedéves oroszországi szállításainak mintegy 25 százalékát bonyolította le a gyógyszertámogatási program keretében. Ez mintegy 10 millió dollár plusz árbevételt hozott a cégnek. A teljes oroszországi kivitel értéke 41,8 millió dollár volt az év első három hónapjában.

Az orosz költségvetés patikai áron 1,7 milliárd dollár támogatást szán 2005-ben a szociálisan rossz helyzetben lévő betegek számára indított ingyenes gyógyszerprogramra.

A Richter közleménye szerint jelenleg még nem egyértelmű, hogy az e célra szállított készítményeknek milyen időpontig kell megérkezniük Oroszországba. A társaság azt tervezi, hogy a listán szereplő gyógyszereit oroszországi leányvállalatánál, a Gedeon Richter RUS-nál gyártaná.