Emőke
-4 °C
9 °C

Átalakul az OTP szervezete

MTI
2005.06.17. 16:29
Az OTP Banknál folyó korszerűsítési programok megjelenítéseként az igazgatóság jóváhagyta az új szervezeti és működési szabályzatot, amely június 15-én már hatályba is lépett - jelentette be a hitelintézet pénteken. A módosítások elsősorban az értékesítés és a hálózat, illetve a bankcsoport irányítási területein folyó korszerűsítések eredményeit tükrözik. A bank közleményéből kitűnik, megszűnik például a törzskari divízión (Staff division) belül működő bankcsoport és hálózati igazgatóság, feladatait más szervezeti egységek veszik át.

A marketing és értékesítési igazgatóság feladatköre jelentősen kibővül, hozzá tartozik majd egyebek mellett az értékesítési stratégia kialakítása, a lakossági, valamint a mikro- és kisvállalkozási értékesítés irányítása, a CRM (Customer Relationship Management - ügyfélkapcsolati) rendszer kezelése, s itt összpontosul majd a bankfiók, az ügynökhálózat és dm értékesítési csatornák kezelése is. A mikro- és kisvállalkozásokkal kapcsolatos termékfejlesztés a kereskedelmi bankitól a lakossági divízióhoz kerül át.

A bankcsoport irányítása is átalakul: a bankcsoporti tervezés, controlling és beszámoltatás a stratégiai és pénzügyi divízió közvetlen irányítása alá kerül, s a divízión belül létrejön a Bázel II kockázatkezelési rendszer üzemeltetésére hivatott kompetencia központ, illetve a működési kockázatokért felelős szervezeti egység.