Terjeszkedne a Niki

MTI
2005.06.19. 08:37
Az osztrák Niki diszkont légitársaság Bécs és Salzburg mellett egy harmadik bázis repülőteret is létesíteni kíván ahol 2007-től állítaná forgalomba járatait. A bővítési tervet a növekvő kereslettel és javuló járatkihasználással indokolja a társaság. Májusban 101 ezer utast szállított a Niki 36 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A járatkihasználtság 3,5 százalékponttal 81 százalékra emelkedett.

A Niki az újabb bázis ügyében már tárgyalásokat folytat szóba jöhető repülőterekkel. A bázis nem feltétlenül esik majd Ausztria területére, "feltéve, hogy az belföldi piac szempontjából megfelelő a földrajzi fekvése" - jelentette ki a társaság szóvivője az APA hírügynökség kérdésére válaszolva. Ez konkrétan Pozsonyt vagy Ljubljanát jelentheti. A szóvivő ezt azonban nem erősítette meg.

A Niki egyebek között London Stansted repülőtérre, Párizsba, Palma de Mallorcára, Rómába és Zürichbe indít menetrendszerű járatokat, valamint repül még számos jelentősebb földközi-tengeri üdülőhelyre is. A legolcsóbb jegyei 29 euróba kerülnek minden díjjal és illetékkel, valamint fedélzeti étkezéssel és itallal együtt.