Veszprémé a szentkirályszabadjai volt katonai repülőtér

MTI
2005.06.29. 18:10

Ingyen a veszprémi önkormányzat tulajdonába adta a szentkirályszabadjai volt katonai repülőteret a kormány - jelentette be a város polgármestere szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján. Az objektum területe 4,4 négyzetkilométer, értéke meghaladja a kétmilliárd forintot - mondta Dióssy László, hozzátéve, hogy ezzel a kormánydöntéssel megnyílt a lehetőség a Balatonhoz közeli, igen értékes terület hasznosítására.

A polgármester megjegyezte: az önkormányzat kötöttségektől mentesen, szabad felhasználásra kapta meg a volt repülőteret és objektumait. Ingyen került az önkormányzat tulajdonába még egy 3.800 négyzetméteres állami területet Veszprémben, a Füredi út mentén is - fűzte hozzá. Dióssy László közölte, a közeljövőben döntenek majd arról, hogy miként kívánják hasznosítani a területet, s ezután írják ki erre a pályázatot.

Szólt arról is, hogy az utóbbi időben meglehetősen sok befektető, így külföldi is, érdeklődött, s tett ajánlatot a hasznosításra. Elmondta: ezek közt szerepelt a terület logisztikai, ipari vagy kommunális hasznosítása, illetve "fapados" repülőjáratok indítása is. Dióssy László hangsúlyozta: sokféle hasznosítási megoldás lehetséges, így például a teljes terület eladása vagy bérbe adása, avagy közös hasznosítása a befektetőkkel.