Kóka a Fidesz gazdaságpolitikusával vitázna

MTI/AP
2005.06.29. 19:32

Kóka János gazdasági miniszter a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón péntek délelőtt 10 órára vitára hívta a nagyobbik parlamenti ellenzéki párt vezető gazdaságpolitikusát. A tárcavezető Orbán Viktort, Varga Mihályt, Matolcsy Györgyöt vagy Áder Jánost várja a vitára. Mint mondta, értetlenül áll az előtt, hogy míg az ellenzék "hamis jelzőkkel" beszél a gazdaság sikertelenségéről, a számok azt mutatják: a magyar gazdaság folyamatosan és stabilan nő, és kirobbanóan sikeres.

Kóka János konzultációra hívta a négy parlamenti párt vezető gazdaságpolitikusát, valamint a versenyképességi és a befektetői tanácsot is, hogy igyekezzenek közös nevezőt találni olyan fontos gazdaságpolitikai kérdésekben, amelyek nem tekinthetők politikai ügynek.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a kormány a kormányzás helyett elkezdte a kampányt azzal, hogy Kóka János vitára hívta az ellenzéki párt képviselőit. Halász János véleménye szerint fontos a vita, de azt a parlamentben kellene lefolytatni. Ezért - tette hozzá - a csütörtöki házbizottsági ülésen a Fidesz parlamenti vitanap megrendezését fogja kezdeményezni a gazdaság helyzetéről.