Emőke
-4 °C
9 °C

Az Alstom növelte bevételét és megrendeléseit

MTI
2005.07.12. 13:57
A francia Alstom nehézipari csoport kedden 3,561 milliárd eurós bevételt jelentett az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, 8,8 százalékkal többet az egy évvel korábbi 3,27 milliárdnál.

A jelentés szerint az áramtermelő berendezések bevételi többlete ellensúlyozta a hajógyártás folytatódó visszaesését. Az új megrendelések egy százalékkal 3,981 milliárd euróra gyarapodtak az egy évvel korábbi 3,94 milliárdhoz képest.

A francia vállalatok általában nem közölnek negyedévi eredményadatokat. Még májusban annyit mondtak az Alstomnál, hogy ebben a pénzügyi évben minden bizonnyal visszatérnek a nyereségzónába.

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező, mozdonyokat, vonatokat, hajókat, gázturbinákat gyártó Alstom több mint felével csökkentette veszteségét a márciussal végződött üzleti évében, közel egy esztendővel azután, hogy a csoport az EU hozzájárulásával többmilliárd eurós állami támogatásban részesült.

Az adó utáni veszteség 860 millió euró volt az egy évvel korábbi 1,84 milliárdos hiány után. Az üzemi eredmény 550 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 168 millióról, a bevétel azonban 4 százalékkal 13,6 milliárd euróra csökkent. Az üzemi eredmény aránya 4 százalékra emelkedett az előző évi 1,2 százalékról.