Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalási ügy miatt veszteséges a Time Warner

MTI
2005.08.03. 13:32

A világ legnagyobb médiavállalata, az amerikai Time Warner Inc., veszteséges negyedévet hagyott maga mögött; eredményét egy 3 milliárd dolláros céltartalék rontotta, amelyet egy csalási ügy miatt kellett képeznie.

A Time Warner negyedéves vesztesége 321 millió dollár, részvényenként 7 cent volt; tavalyi ugyanebben az időszakban 777 millió dolláros, részvényenként 17 centes nyereséget ért el. A céltartalék és néhány egyszeri tétel kiszűrésével a társaság eredménye 850 millió dollár, részvényenként 18 cent lett, ami még mindig alacsonyabb a Wall Street-i elemzők által várt 19 centnél.

A Time Warner bevétele 1 százalékkal 10,7 milliárd dollárra csökkent; az elemzők 11 milliárd dollárra számítottak. A társaság azt is bejelentette, hogy az elkövetkező két évben 5 milliárd dollár értékben készül részvényeinek visszavásárlására.