Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bajorország leállította a FÁK-ból származó szárnyasok importját

MTI
2005.08.04. 23:34

Bajorország leállította a szovjet utódállamokból, a Független Államok Közösségének (FÁK) országaiból származó madarak, szárnyasok importját, s a szövetségi fogyasztóvédelmi minisztérium a többi német tartományt is hasonló lépésre szólította fel csütörtökön. Nem közölték, milyen mennyiségben importál Németország a FÁK-országokból szárnyasokat, tojást, madarakat. A tilalom a díszmadarakra és a kezeletlen madártollra is kiterjed.

Az intézkedést azok a hírek váltották ki, amelyek szerint Kazahsztánban, illetve Szibéria középső részéin az úgynevezett madárinfluenza vírusával megfertőződött szárnyasokra bukkantak, és a német televíziós állomások képes beszámolói szerint ezeket, ugyanúgy, mint korábban Kínában, vagy Vietnamban nagy számban semmisitik meg. Oroszország európai részéből nem jelentettek ilyen eseteket. Németországban attól tartanak, hogy a vándormadarak is behurcolhatják az országba a vírust.