Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napok óta először gyengült a forint a bankközi devizapiacon

MTI
2005.08.09. 10:27
A forint 12 bázisponttal 13,55 százalékra gyengült a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A külkereskedelmi mérleg csökkenő féléves hiányáról kedden közzétett adatok nem hatottak a piacra, de a júliusi infláció várhatóan kedvező adatai - amelyeket csütörtökön tesz közzé a Központi Statisztikai Hivatal - valószínűleg 243,60 forint alá nyomják az euró kurzusát - mondják a piacon.

A reggel megjelent zsugorodó szlovák infláció biztató jelként fogható fel, mivel a régiót nagyjából ugyanazok az áruházláncok uralják, és az éghajlat hasonló irányba befolyásolja a mezőgazdasági termést is.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED magyar idő szerint este 8 óra után teszi közzé kamatdöntő határozatát, s a piacon elterjedt várakozások szerint a jelenleg 3,25 százalékos amerikai jegybanki alapkamatot 3,50 százalékra emeli. A dollár piacán ezért a kivárás lesz jellemző kereskedők szerint.

Reggel 196,60/95 forinton állt az amerikai valuta árfolyama, 60 fillérrel lejjebb a hétfő délutáni árfolyamnál.

A bankok a Magyar Nemzeti Bankban lejáró 582 milliárd forintnyi kéthetes betétet valószínűleg megtoldják a bő likviditás miatt. A forintpiacon az overnight kamat reggel még 6,25/35 százalékon állt, de a tomnext kamat 6,55/70 százalékos szintje már jelzi, hogy szerdától a jegybanki kamat közelében normalizálódik a kamatszint.

A várakozások szerint a mai aukción többszörösen lejegyzik a három hónapos diszkont kincstárjegyből felajánlott 25 milliárd forintnyi mennyiséget, a hozamszint pedig alacsonyabb lesz a 6,23 százalékos hétfői másodpiaci referenciahozamnál.