Judit
2 °C
7 °C

Meredeken zuhant csütörtökön az OTP

Napi Gazdaság
2005.08.12. 07:19
A BUX csütörtöki visszaesésének éllovasa az OTP volt, amely ugyan napközben még 7700 forint felett is forgott, a nap végére azonban az eladói oldal 7400 forintra nyomta le. A hírek szerint a több mint háromszázalékos mínusz oka, hogy a cég gyorsjelentése előtt elbizonytalanodott néhány nagybefektető, és még a számok közzététele előtt szabadulni akart a papíroktól.

A többi blue chip viszont felfelé mozdult, a Mol például többször megjárta a 21 ezer forintos szintet is, de a nap végén is szerény pluszban, 20 900 forinton cserélt gazdát. A vártnál jobb gyorsjelentést közlő MTelekom pedig több hónapos árfolyamrekordot állított fel, és alig három forinttal a 950 forintos napi maximum alatt cserélt gazdát az utolsó kötésben.

Ennél szerényebb, de még mindig egyszázalékos nyereséget könyvelhettek el a Richter-befektetők. A piac viszont még egy nappal a vártnál rosszabb féléves számok közzététele után is büntette az Egist és BorsodChemet. A kisebbik gyógyszercég a szerdai 10 százalékos esés után tegnap is közel öt százalékot veszített árfolyamából, és 17 ezer forinton zárt, a BC esetében pedig a 2402 forintos záró árfolyam két nap alatt közel 200 forintos esést jelent. Az it-szektor tagjai közül tovább esett és 600 forint alatt zárt a Synergon, míg a veszteséges hat hónapról beszámoló Graphisoft jegyzése több mint két százalékkal, 1550 forintra mérséklődött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?