Erzsébet
1 °C
4 °C

MTFG-UFJ - késik a világ legnagyobb bankfúziója

MTI
2005.08.12. 10:42
A Mitsubishi Tokyo Financial Group (MTFG) és az UFJ holding pénteken bejelentette, hogy három hónappal kitolja, csak 2006 január 1-jén valósítja meg tervezett fúzióját az informatikai rendszerekkel kapcsolatban felmerült gondok miatt.

A késlekedés csak a két pénzintézet kereskedelmi banki fiókjainak fuzionálását érinti, a két csoport egyéb részlegeit a tervezett időben, október 1-jén vonják össze úgy, ahogyan arról júniusban a részvényesek döntöttek.

A halasztásról kiadott pénteki közlemény szerint technikai nehézségek merültek fel a két bank informatikai rendszereinek eltérései miatt, idő kell a számítógépes rendszerek integrációjára, az összhang megteremtésére, hogy a szolgáltatások színvonalát tartani lehessen.

A szakértők szerint mindez nem akadályozza azt, hogy megvalósuljon a 190 000 milliárd jenes (1420 milliárd eurós) tőkeerejű megafúzió, ám a halasztás a várt szinergia hatások csökkenésével, a költségek emelkedésével járhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?