Viola
-6 °C
-2 °C

Az uniós előírások betartatását kérik a kormánytól

MTI
2005.08.12. 17:34
"Semmi mást nem kérek a magyar kormányzattól, mint azt, hogy tartassa be az uniós előírásokat következetesen az áruházláncokkal" - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója pénteken Medgyesegyházán.

A tizenegyedik dinnyefesztiválon megtartott szakmai konferencia előtt Mártonffy Béla hozzátette: "ugyanazt a megjelenést és hátteret teremtse meg a kormányzat Magyarországon, mint az összes európai államban".

Az itteni áruházláncok francia vagy osztrák egységeit "az ilyen minőségű tálalásért a termelők darabokra szednék" - fogalmazott Mártonffy Béla. A terméktanács ügyvezető igazgatója szerint az áruházláncok alacsony áraikkal letörik a dinnyepiacot, s ezzel nemcsak a termelőknek, hanem a másodosztályú dinnye forgalmazásával a fogyasztóknak is károkat okoznak.

A terméktanács azért az elmúlt napokban a versenyhivatalhoz, a fogyasztóvédelemhez és a szaktárcához fordult segítségért. Mártonffy Béla a pénteki napon több más termékpálya képviselőjével együtt találkozott a földművelésügyi miniszterrel. A tárgyalásokról elmondta: azt kérte Gráf Józseftől, ha rossz minőségű terméket forgalmaz valamelyik cég, akkor a minisztérium ne riadjon vissza akár attól sem, hogy bezáratja a kiskereskedelmi egységet.

Az ügyvezető igazgató a tárgyalások tapasztalatairól szólva kiemelte: számára úgy tűnik, a minisztérium vezetése elszánta magát, hogy megakadályozza a rossz minőségű termékek beszerzési ár alatti forgalmazását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!