Olivér
5 °C
8 °C

Milliárdokkal ünnepelné tőzsdei évét a Google

MTI
2005.08.18. 15:29

Négymilliárd dollár körüli bevétellel szeretné ünnepelni - 14,2 millió darab közönséges részvényének eladásával - egyéves tőzsdei szereplését az amerikai Google cég, az ismert internetes keresőprogram gazdája.

A cég részvényének árfolyama ugyan a csütörtökön bejelentett hírtől 4 százalékkal esett, még a tőzsdei kereskedés indulása előtt, de ez az árfolyam és a cég egyéves sikersztoriján ez édeskeveset változtat. Pont egy évvel ezelőtt a papír bevezetésekor 85 dollár volt az árfolyama, a kereskedés első napja után már több mint 100 dollár, majd idén júliusban csaknem 315 dollár, azóta 285 dollárig ereszkedett csak le. Más jelentősebb amerikai részvény árfolyama még csak megközelíteni sem tudta teljesítményét.

Larry Page, a cég első számú alapító tagja a világ leggazdagabbjai közé katapultálta magát: a Forbes magazin, a gazdagok listájának rendszeres összeállítója a vezető helyek között jegyzi őt 7,2 milliárd dollárra becsült magánvagyonával. A Google részvények összértéke 79,6 milliárd dollár. Az idei év első felében a cég a forgalmát (ennek 98 százaléka reklámbevétel) 2,6 milliárd dollárra tornászta fel, eredményét 712 millió dollárra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?