Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Gyurcsány a gazdaságfejlesztésről indítana konzultációsorozatot

MTI
2005.08.23. 08:07

A miniszterelnök a gazdaságról szóló hárompárti megállapodás után a gazdaságfejlesztés kérdésében konzultációsorozatot indítana. Gyurcsány Ferenc a Magyar Rádió kedden reggel sugárzott adásában elmondta, a napokban arra fogja kérni Kóka János gazdasági minisztert, hogy kezdeményezzen "a következő hét-nyolc év fejlesztési programjához illeszkedően a gazdaság fejlesztéséről (...) egy újabb konzultáció-sorozatot".

Augusztus 18-án, a négypártira tervezett gazdasági megállapodás aláírását a Fidesz elutasította, mert álláspontja szerint kampányízű nyilatkozatok nem pótolják az aktív, tudatos gazdaságpolitikai lépéseket. Varga Mihály az ellenzéki párt gazdasági kabinetvezetője ugyanakkor közölte: a Fidesz minden értelmes vitában hajlandó részt venni. Gyurcsány Ferenc a gazdaságfejlesztés ügyét olyan hosszabb távú nemzetstratégiai kérdésnek nevezte, melyben "közösen kell egyről kettőre jutni". A miniszterelnök szerint a jövőben a pártoknak minél több hosszú távú kérdésről meg kellene állapodniuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?