Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Eltérő várakozások a tőzsdén

MTI
2005.08.25. 09:36
A részvénypiac csütörtöki várható irányát illetően nem volt egységes az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők véleménye. Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője szerint folytatódhat a mérsékelt emelkedés, de jelentős árváltozások nem várhatók. A kereskedés fókuszában lehet továbbra is a Magyar Telekom, amelyet szerdán semlegesről vételre minősített fel a Merrill Lynch brókerház.

Deák Balázs, a CIB Bank elemzője kisebb negatív korrekciót valószínűsít az elmúlt néhány nap folyamatos erősödése után, a BUX fél százalékos gyengülését várja. Véleménye szerint a Magyar Telekom árfolyamában az ezer forintos szint komoly ellenállásnak bizonyulhat, ahonnan inkább lefelé indulhat a papír árfolyama a szerdai jelentős növekedés után. A BUX szerdán 245,93 pontos, 1,18 százalékos emelkedéssel, 21.028,35 ponton zárt. A részvénypiac forgalma megközelítette a 14 milliárd forintot, a vezető részvények erősödéssel zártak. A Mol 170 forinttal, 19 870 forintra, a Magyar Telekom 31 forinttal 990 forintra, az OTP 88 forinttal 7917 forintra erősödött. A Richter 20 forinttal 31 050 forintra javította árfolyamát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?