Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kompenzálná a belga kormány a növekvő olajárat

MTI
2005.08.28. 10:04
A belga kormány azt tervezi, hogy minden családnak 75 eurós visszatérítést, illetve támogatást ad idén az elmúlt hónapokban ismét jelentősen megemelkedett olajárak miatt - jelentette a belga sajtó a hét végén.

Guy Verhofstadt miniszterelnök és Didier Reynders pénzügyminiszter javaslata szerint ezzel csökkenteni lehetne a háztartások megnövekedett terheit, különös tekintettel arra, hogy az államkasszának viszont mintegy 300 millió eurónyi adó- és illetéktöbbletet jelentett az olajféleségek árának emelkedése.

A kezdeményezésről egyelőre nem született egyezség a négy kormánypárt között, jóllehet annak szükségességével mindegyik politikai erő egyetért, hogy a családok emelkedő terhein enyhíteni kell. Az ellenzék a jobban rászorulók szempontjából méltánytalannak minősítette a mindenkinek egyforma összeget juttatni kívánó javaslatot, és úgy vélte, hasznosabb lenne a kompenzációra szánt összeget a fűtőolaj árának mérséklésére fordítani.

A kárpótlásra más lehetőségek is felmerültek, köztük az adóteher csökkentése, illetve a többletköltség arányosabb elosztása éves szinten. A kormány már heti ülésén dönthet a témában.