Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetven dollár felett az olajár

MTI
2005.08.29. 12:40
Hétfő reggel ismét rekordot döntött a kőolaj ára a szabadpiacon, mert a Mexikói-öbölben a szárazföld felé haladó Katrina hurrikán miatt - amely miatt New Orleanst is kiürítették - már leállt az öbölbeli amerikai olajtermelés több mint 40 százaléka, és egyelőre tartós károkra számítanak.

Nem csökkentette a spekulációs kedvet az OPEC soros elnökének, Ahmad al-Fahd al-Szabah kuvaiti olajminiszternek az a közlése sem, hogy az OPEC jelenleg napi 1,5 millió hordóval többet termel az olaja iránti tényleges keresletnél, amit szerinte a kereskedelmi tartalékok növekedése is jelez. Úgy vélte, az árak miatt már kezd csökkenni a kereslet, úgyhogy rövidesen olcsóbbodás várható. Hozzátette, az OPEC különböző, remélhetőleg árcsökkentős hatású cselekvési lehetőségeket fog megvizsgálni a szeptemberi miniszteri értekezletén, de ezeket egyelőre nem részletezte.