Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Bank of China-t bevezetik a tőzsdén

MTI
2005.08.30. 16:25
A Bank of China (BOC) a Goldman Sachs csoportnak, a UBS-nek és a Bank of China Internationalnak (BOCI) adott megbízást a tőzsdére vitelére. Ezzel a keddi bejelentéssel lezárult a már hónapok óta tartó találgatás arról, hogy mely intézmények jutnak e jelentős preztízsü megbízáshoz. A Bank of China mintegy 4 milliárd dollár értékű (3,25 milliárd eurós) tőzsdére vitele a jövő év közepén várható. A résztvevő bankok legkevesebb 120 millió dolláros jutalékra számíthatnak a részvényeket lejegyzőktől. A Goldman Sachs-ot korábban is favoritnak tekintették, a Merrill Lynch és a Deutsche Bank viszont nem került be a nyertesek közé.

A Royal Bank of Scotland vezeti azt a befektetői csoportot, amely érdekeltséget akar szerezni a BOC-ban. E csoport tagja a Merrill Lynch és a korábbi hongkongi milliárdosnak, Li Ka-shingnek az alapítványa. A brit bank 1,6 milliárd dolláros részesedéshez akar junti, a Merrill és a hongkongi alapítvány a fennmaradó 1,5 milliárd dolláron osztozkodna. A szingapúri kormány beruházási intézménye, a Temasek Holdings szintén érdekeltséget akar szerezni a Bank of China-ban.