Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Hiltont venne a Hilton

MTI
2005.10.14. 14:53
Az amerikai Hilton szállodaipari csoport megvenné a több mint névrokon brit Hilton Group társaságot, amely szintén szállodákat üzemeltető, valamint szerencsejátékkal foglalkozó vállalkozás. Ezzel újraegyesülne a jó 40 évvel ezelőtt kettészakadt Hilton márka. Az akció elemzők szerint körülbelül 3,6 milliárd fontból valósulhat meg. Állítólag már évek óta lebegtetik az újraegyesülés gondolatát.

Az elemzők úgy látják, hogy az üzlet növekedési lehetőségeket teremte a Hiltonnak, főleg az InterContinentallal szemben, elsősorban nem költségtakarékosság áll a terv hátterében, és az amerikai Hilton igen jól járna a brit jövedelmező fogadási üzletével, a Ladbrokes-szal. A brit Hilton több mint 400 szállodájával 3,2-3,4 milliárd fontot ér. A két Hilton máskülönben együttműködik a marketingben, a foglalások lebonyolításában is, közösen üzemeltetik luxusszálloda-láncukat, a Conrad szállodákat.

A Hilton 1964-ben vált ketté. Az amerikai vállalat az Egyesült Államokban található szállodák üzemeltetéséért felelős, a brit cég pedig a világ többi részén.