Az új konvergenciatervhez tartjuk magunkat

MTI
2006.01.25. 16:32
Magyarország 2010-ben bevezeti az eurót, és ahhoz a tervhez, amelyet szeptemberben letesz az Európai Unió asztalára tartani fogja magát - hangoztatta Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára szerdán Budapesten újságírók előtt.

Az államtitkár a február 2.-ai Com.sult 2006, bécsi nemzetközi menedzsment és tanácsadási konferencia beharangozó budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a konferencián elsősorban Magyarország gazdasági helyzetét szeretné ismertetni a jelenlévő top-menedzserekkel és az őket segítő tanácsadókkal.

Előadásában kiemelt helyet kap majd az euró 2010-es magyarországi bevezetésének ismertetése is, ami Szanyi Tibor szerint nem valósítható meg az üzleti világ támogatása nélkül. Hangsúlyozta, hogy a Magyarországon tevékenykedő vállalkozások gazdasági eredménye hozzájárul az ország pénzügyi mutatóinak javulásához és a forint árfolyamának stabilitásához, ami sarokpont az euró bevezetése szempontjából.

David Ungarn-Klein, a konferenciát rendező Create Connections bécsi tanácsadó cég ügyvezető igazgatója elmondta: az osztrák fővárosban a tanácskozásra mintegy 1500 érdeklődőt várnak. A fórumot a későbbiekben szeretnék Budapesten és Prágában is megtartani.