Lezárult a NABI-tranzakció

MTI
2006.02.15. 11:43
Lezárult a NABI tranzakció-sorozat, miután aláírták a végleges szerződést NABI Inc. részvényeinek, a NABI Rt. üzletének és kaposvári gyárának értékesítéséről - derül ki a NABI Autóbuszipari Rt. igazgatóságának közleményéből, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tett közzé szerdán.

A közlemény szerint mostantól a NABI Rt.-nek megszűnik minden hiteltartozása, a NABI Inc. volt hitelezői viszik tovább a NABI üzletmenetét, és gyakorolják a NABI Rt-t korábban megillető jogokat, átveszik a NABI Rt. vevőivel, beszállítóival, hitelezőivel és munkavállalóival szemben fennálló kötelezettségeket.

A vevők 2 millió dollárt fizetnek, amely a NABI Rt. várható végelszámolását követően, a végelszámolás költségeinek kifizetését követően a társaság részvényeseit illeti majd meg. A közlemény szerint a társaság igazgatósága még április 30. előtt összehívja a NABI közgyűlését, amelyen javasolja majd a NABI Rt. végelszámolásának megkezdését.

A NABI Rt. valamennyi munkavállalójával együtt Rácz András vezérigazgató és Horváth Péter pénzügyi igazgató munkaviszonya, munkáltatói jogutódlás következtében, a vevők által alapított gazdasági társaságnál folytatódik, és a NABI Rt-nél betöltött fenti pozícióik megszűnnek. A NABI Rt. Igazgatósága és Felügyelő bizottsága változatlan összetételben tovább működik - áll a közleményben.