Ágnes
-1 °C
2 °C

A Népszabadság miatt költözik a Posta egyik részlege

MTI
2006.02.28. 04:19

A Magyar Posta központi hírlapfeldolgozó üzeme a nagytétényi ProLogis Harbor Parkba költözött - mondta el az MTI érdeklődésére Berkes György, a posta hírlap üzletágának vezetője.

A posta a Ringier Kiadó Kft.-től bérli a 4500 négyzetméternyi területet, ezért idén mintegy 184,2 millió forintot fizet a Népszabadság kiadójának. A jövő évtől az éves bérleti díj 83 millió forint lesz. A Ringier a posta hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárását nyerte meg.

Berkes kiemelte, hogy az eddigi két helyszínről, az Orczy téri színes lapok feldolgozó üzeméből és a Kozma utcai volt Szikra Lapnyomda épületében található napilap feldolgozóból így egy helyre kerül a központi hírlapfeldolgozás. Egyelőre a napilapok feldolgozása került az új helyre, még a nyáron a színes lapok feldolgozása is az új bázisra költözik.

Berkes György szerint a központosítás mellett azért volt célszerű a hírlapfeldolgozó ProLogis Harbor Parkba költöztetése, mert ott működik a Ringier nyomda, és a posta napilap feldolgozója hagyományosan a legnagyobb példányszámú napilap, jelen esetben a Népszabadság kiadójának épületében működött az elmúlt évtizedekben is.