Győrött is lesz Árkád

MTI
2006.04.14. 16:01
Árkád bevásárlóközpont épül Győrött, a 25 milliárd forintos beruházás keretében kétszintes, 35 ezer négyzetméteres létesítményt emel a nemzetközi ECE cég a Rába gyár egykori központjának helyén.

Az épület már szerkezetkész állapotban van, rövidesen kezdődik a belső kialakítás, amelybe bevonják az üzletek bérlőit is. A bevásárlóközpontban mintegy 125 üzlet kap helyet, amelyeket a beruházó bérbe ad. Az üzletközpontot az ősz folyamán adják át.

A beruházási összeg 7 százalékát a szomszédságában létesülő körforgalom építése teszi ki. A körgeometriájú jelzőlámpás csomópont - amilyenhez hasonló Magyarországon még nem épült - a város vagyonát gyarapítja, nem kerül a befektetők tulajdonába.

A kivitelezést úgy kell elvégezni, hogy ezidő alatt a csomópontot nem tudják lezárni a forgalom elől, mivel a magyar-szlovák határhoz, a vámosszabadi átkelőhöz vezető főút részét képezi. Az építkezés miatt az autósoknak a nyár végéig forgalmi dugókkal kell számolniuk.

Az ECE nemzetközi fejlesztő cég az Otto csoporthoz tartozik, Nyugat-Európában 83 bevásárlóközpontot épített egyebek között Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban. Magyarországon Budapest és Pécs után Győrött invesztál.