Ágnes
-1 °C
2 °C

Helyreigazítás

2006.04.21. 15:32
A "Magyar Suzuki, a mi gyárunk" címmel megjelent cikkünkben egyes tényállításokat és eseményeket valótlanul vagy félreérthetően fogalmaztunk meg. A Magyar Suzuki Rt.-nél nincsen 12 órás műszak, munkaidőkeretben a nettó munkaidő 9,5 óra, az ebédidő 30 perc, emellett további 30 percnyi munkaközi szünet van. Szombaton csak esetenként van munkavégzés, vasárnap és ünnepnapokon a Suzuki gyárban munkavégzés nincsen (kivéve a csekély létszámú karbantartói és energiaellátási állomány egyes dolgozóit).

A Suzuki egyáltalán nem foglalkoztat kölcsönzött munkaerőt. A Suzuki-gyárban van elég WC, amelyet a munkavállalók korlátlanul használhatnak. A dolgozók létszámának negyedét jelentő, a gyártószalag mellett munkát ellátó dolgozók is korlátozás nélkül igénybe vehetik a mosdót, munkahelyük elhagyását ezen dolgozóknak csak azért kell jelezniük, hogy a kieső munkavállalók helyén a gyártószalag melletti munkavégzés folyamatos legyen.

A szakszervezeti vezetővé választott Párma Zsoltot nem a február 17-i jogszerűtlen munkabeszüntetés után, hanem azt megelőzően bocsátották el. A döntésnek ezért nem is lehetett köze a szakszervezeti szerepvállaláshoz vagy a munkabeszüntetéshez, ahhoz az vezetett, hogy Párma Zsolt egy tévényilatkozatban olyan kijelentést tett, miszerint a vállalat az öltözőszekrényét provokáció céljából feltörette volna.