Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Az elektronikus bevallások fele már megérkezett

MTI
2006.05.12. 14:20
Péntek délig az előzetesen várt 51 ezer elektronikus bevallás fele, 25 ezer már beérkezett, és ütemesen érkeznek az adóhatósághoz - tájékoztatta Nagy József, az APEH Titkársági Főosztály vezetője az MTI-t pénteken.

Az Adó -és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) központi ügyfélszolgálatai pénteken 20 óráig tartanak nyitva, és az elektronikus bevallással kapcsolatos telefonon érkező kérdéseket is ezen időpontig várják - tetet hozzá Nagy József.

Emlékeztetett arra, hogy az elektronikus bevallások és adatszolgáltatások benyújtási határideje péntek éjfél, és ezért döntött úgy az adóhatóság, hogy a pénteki egyébként 14 óráig nyitva tartó központi ügyfélszolgálatok és telefonos segélyszolgálat kora estig fogadja az érdekeltek kérdéseit.

A főosztályvezető felhívta a figyelmet arra, hogy ha az adóalany az interneten elküldött bevallásról nem kap azonnal elektronikus visszaigazolást, akkor az nem jelenti azt, hogy dokumentuma nem érkezett meg az adóhatósághoz.

"Ezért arra kérem az érintetteket, hogy várjanak 20-30 percet a visszaigazolásra, és ne küldjék el kétszer-háromszor az adóbevallást, mert ez egyrészt leterheli az APEH számítógépes rendszerét, másrészt zavart okoz az adminisztrációban" - hangsúlyozta Nagy József.

Az APEH szakembere arra is felhívta a figyelmet: aki rájött arra, hogy hibás adatot küldött elektronikus bevallásában, az negatív jogkövetkezmények nélkül május végéig módosíthatja az adatokat.