Nem köthet gépjármű felelősségbiztosítást a MÁV Biztosító

2006.05.31. 14:38
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tevékenységét - álla PSZÁF honlapján. A Biztosító 2006. június 2-tól kezdődően 2006. szeptember 30. napjáig nem köthet új szerződést, kgfb szerződésre irányuló ügyfél ajánlatot akkor fogadhat el, ha azt 2006. június 1-jénél nem későbbi időpontban tették.

A felfüggesztés célja, hogy az Egyesület a felfüggesztés időtartama alatt nyilvántartási rendszerét a megnövekedett kgfb állománya kezeléséhez szükséges szintre fejleszthesse, azaz a felügyeleti határozatokban előírt követelményeket teljesíthesse, anélkül, hogy további állománynövekedés újabb terheket róna rá.

A felfüggesztés időtartama alatt az Egyesület meglévő szerződéseiből folyó kötelezettségeit teljesítenie kell, azaz a MÁV egyesületi tagok által okozott károkat folyamatosan rendezni köteles. Egyebekben az Egyesület egyéb termékeit értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintő biztosítási tevékenységet változatlanul folytathat. Amennyiben az Egyesület nyilvántartási rendszerét 2006. szeptember 30-át megelőzően a megnövekedett állomány kezelésére alkalmassá teszi, a felfüggesztés korábban véget érhet.