Árpád
-2 °C
3 °C

Árkád pláza Győrben is

MTI
2006.07.03. 16:03
Megnyílik ősszel az Árkád bevásárlóközpont Győrött, a kétszintes létesítményt a nemzetközi ECE cég építi. A 127 bérlő cég közül három, a H&M,a Zara és a Saturn első vidéki üzletét a győri Árkádban alakítja ki - mondta Hegyi Ferenc, az ECE Budapest Kft. centermenedzsere a hétfői sajtótájékoztatón. A győri tapasztalatokon sok múlik, a HandM például ezektől teszi függővé további magyarországi expanzióját - közölte a szakember. A 100 millió eurós beruházás keretében több mint 30 ezer négyzetméteres bérlői terület létesül, amelynek bérlői 10 éves szerződést kötöttek az ECÉ-vel. A 127 bérlő között legtöbben a ruházati, és divat ágazatban tevékenykednek, de hangsúlyos terület az élelmiszer ágazat és a gasztronómia is.

Rippner Péter, a kft. bérbeadási menedzsere közölte: a nagybérlők aránya meghaladja az 50 százalékot. A külföldi és a nagyobb hazai vállalkozásokon kívül szerephez jutnak a helyiek is: a bérlők mintegy 10 százaléka győri vagy környékbeli. Az Árkád megnyitásával több mint 1000 új munkahely létesül a Rába-parti városban. Az ECE nemzetközi fejlesztő cég, az Otto csoporthoz tartozik, Nyugat-Európában 83 bevásárlóközpontot épített egyebek között Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban. Budapest és Pécs után Győrött invesztál Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?