Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jó pénzt kaptak az oroszok az OTP-től

MTI
2006.07.04. 11:23

Jól sikerült eladás: félmilliárd dollárért kelt el az Investsberbank - tudósított az orosz középbanknak az OTP Bank általi megvásárlásáról a moszkvai Vedomosztyi keddi számában. Alekszandr Ponomarenko, aki közvetlenül az Investsberbank 20 százalékát birtokolta, de médiajelentések szerint annak oroszlánrészét, akár 75-85 százalékát ellenőrizhette az adásvételi szerződés hétfői aláírásáig, elégedetten nyugtázta az ügylet paramétereit - jelentette az orosz üzleti lap.

Mint írta, az Insvestsberbank tulajdonosainak, akiket eleve a jövőbeni eladás szándéka vezérelt, sikerült három és fél év alatt olyan kiskereskedelmi bankot létrehozniuk, amelynek értéke többszörösen felülmúlta beruházásaikat.

A Standard and Poor's elemzője az Oroszországba való költséges behatolást az OTP eddigi legkockázatosabb lépésének ítélte agresszív kelet-európai terjeszkedése során. "Elővigyázattal szemléljük ezt az expanziót olyan országokba, ahol nagyobb a gazdasági és ipari kockázat, kevésbé fejlett a vállalati igazgatás és rosszabb az információk feltárása, mint Magyarországon" - tudatta Annette Ess a The Moscow Timesszal elektronikus postán.