Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

APEH: Százezer színlelt szerződés van

MTI
2006.07.04. 12:19
A pesszimista vélemények alapján közel egymillióra, az APEH becslése szerint százezerre tehető a színlelt szerződéssel foglalkoztatottak száma - közölte kedden az adóhivatal Csongrád megyei igazgatója Szegeden. Ez a foglalkoztatási forma nemcsak a magánvállalkozásoknál figyelhető meg, hanem a közszférában is. Számláznak egyetemi oktatók, színészek és vagyonőrök is - mondta Papp István.

Az adóhivatal vizsgálatai során már talált színlelt szerződéssel dolgozó építésvezetőt, újságkihordót, főszakácsot és vízóra-leolvasót is. A színlelt szerződések megszüntetésére adott moratórium június 30-ával lejárt, azoknak a cégeknek, melyeknél az APEH korábbi vizsgálata során már megállapított ilyen jogszabálysértést, július végéig kell nyilatkozniuk arról, hogy a foglalkoztatottat alkalmazásban vették, a jogviszonyt megszüntették. Ekkor mentesülnek a határozatban megállapított fizetési kötelezettség alól.