Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Japán charter Budapestre

MTI
2006.07.05. 12:17

A Japan Airlines (JAL) öt charterjáratot indít Tokió, Nagoja, Oszaka és Budapest között július 28-tól - közölte a Budapest Airport az MTI-vel szerdán. Az útvonalon a társaság Boeing 747-400 típusú gépei közlekednek majd, és az öt járattal összesen több mint 1500 turista érkezik Japánból.

A BA megjegyzi, hogy a JAL soha nem repült korábban Budapestre. A JAL a Malévhez hasonlóan azt tervezi, hogy jövőre csatlakozik a Oneworld légiszövetséghez, amivel a Budapest Airport sikerrel pályázhat a Oneworld közép-kelet-európai központi szerepére. Tavaly 133 614 japán állampolgár fordult meg Ferihegyen, ez az összesített utasforgalom 1,65 százaléka.

Jelenleg két távol-keleti város érhető el átszállás nélkül a budapesti repülőtérről: Pekingbe a Hainan már két éve szállítja az utasokat, a Malév pedig menetrend szerinti járatot üzemeltet Bangkokba.