Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Sztrájk lesz Ferihegyen

MTI
2006.07.06. 14:14

Vasárnap délután 14 órától sztrájkolnak Ferihegyen a légiirányítók, így a repülőtér nem indít és nem fogad járatokat - közölte a HungaroControl az MTI-vel csütörtökön. A HungaroControl közleménye szerint a munkabeszüntetést a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete hirdette meg július 9-ére 14.00 órától megállapodásig.

A Control, a légiforgalmi irányítók többségét tömörítő, 2006. márciusában bejegyzett szakszervezet a légiforgalmi irányítók jövedelmének jelentős mértékű, több mint kétszeres emelését, valamint a rájuk vonatkozó évente automatikus jövedelememelkedést garantáló bérrendszer bevezetését követeli.

A sztrájk ideje alatt a magyarországi ellenőrzött légtérben a légiforgalmi irányítás szünetel.

A munkabeszüntetés nem érinti az élet- és vagyonvédelmi célú, mentő, kutató-mentő, a humanitárius, valamint az állami repüléseket végrehajtó légijárművek kiszolgálását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?