Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebb vállalati, több magáncsőd a németeknél

MTI
2006.07.07. 09:16

Áprilisban 2596 német cég kért csődvédelmet, 24,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly áprilisban, jelentették a szövetségi statisztikai hivatalban pénteken. Az első négy hónapban a cégcsődök száma, 11 006, 12,7 százalékkal maradt el a tavalyi első négyhavitól. A legújabb beszerzőmenedzser-mutatók a héten arra vallottak, hogy a német ipari és szolgáltató cégek gyors ütemben növelik teljesítményüket, de elsősorban az exportnak köszönhetően.

A fogyasztói csődök száma 6607 volt áprilisban, 19,3 százalékkal több, mint tavaly áprilisban, és az első négy hónapban 41,6 százalékkal több, 28 333 állampolgár vált fizetésképtelenné, mint tavaly az első négy hónapban. A gyenge béremelkedés miatt a lakossági fogyasztás régebb óta gyenge láncszeme a német gazdasági növekedésnek.