Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MKB is román bankot vesz

MTI
2006.07.07. 10:38

A román Romexterra Bank megvásárlásáról készülnek szerződést aláírni a következő napokban Budapesten az MKB Bank képviselői, véli tudni pénteki számában a Ziarul Financiar, piaci forrásokra hivatkozva. A tekintélyes román üzleti-pénzügyi napilap első oldalán közli értesülését, miszerint az MKB a Romexterra megvásárlásával szeretne bejutni a román piacra. Az MKB az általa megvásárlandó bank értékét a mérlegfőösszegének mintegy kétszeresére, azaz körülbelül 100 millió euróra becsüli, idézte a lap meg nem nevezett tájékoztatóit.

A lap tudomása szerint az MKB a szerződés aláírásától számított hatvan napon belül a Romexterra legalább 51 százalékát készül átvenni, részesedését a későbbiekben 100 százalékra emelné. Az újság emlékeztet, hogy a Romexterra tulajdonosi szerkezete meglehetősen "szétszórt". Több mint 100 ezer részvényesének sorába tartoznak a román olaj- és gázipar alkalmazottainak érdekvédelmi szövetségei is. A Petrom olajipari vállalat 2 százalékot mondhat magáénak, a gázipari egységek 3,23 százalékkal, más jogi személyek 17,63 százalékkal részesednek. A részvények legnagyobb hányada - 77,13 százaléka - kisrészvényesek birtokában van.