Jenő
-3 °C
6 °C

Két cég is kiszállhat a BorsodChemből

MTI
2006.07.07. 16:45

Az osztrák Vienna Capital Partners csoport (VCP) július 6-án opciós megállapodást kötött a luxemburgi bejegyzésű Kikkolux S.ar.l. céggel, hogy vételi jogot enged az általa tulajdonolt 21,83 százaléknyi BorsodChem részvényre. A szerződes alapján a Kikkolux mint az opció jogosultja, illetve az általa kijelölt bármely harmadik személy 2006. július 6. és 2006. október 31. között bármikor gyakorolhatja az opciót 3000 forint részvényenkénti áron.

Az opció gyakorlásával a VCP befolyása a BorsodChemben teljes mértékben megszűnne.

Ugyanakkor a Firthlion Limited is feltételes befolyáscsökkentésre irányuló megállapodást, opciós szerződést kötött július 6-án a tulajdonában lévő 26,158 százaléknyi BorsodChem részvény értékesítésére - közölte a BorsodChem a tőzsde honlapján.

Az opció jogosultja szintén a Kikkolux S.ar.l. A befolyás gyakorlásának illetve megszűnésének kezdő időpontja az opciós jog gyakorlásának napja. Az opciós jog gyakorlására rendelkezésre álló időtartam: 2006. július 6-tól 2006. október 31-ig tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?