Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína megint rekordot döntött

MTI
2006.07.10. 09:40

Kína külkereskedelmi többlete júniusban is rekordot döntött, csakúgy, mint májusban, és továbbra is erős táplálója a gazdasági növekedésnek, amely nem, vagy kevésbé lassul csak, mint korábban a kormány és nemzetközi elemzők remélték, illetve várták.

A többlet júniusban 14,5 milliárd dollár volt - meghaladva az elemzők átlagosan 13,1 milliárdos előrejelzését -, májusban 13,0 milliárd, tavaly júniusban 9,7 milliárd, közölték a kínai kereskedelmi minisztériumban hétfőn.

A kivitel júniusban, 81,31 milliárd dolláron állt, 23,3 százalékkal haladta meg a tavaly júniusit. A behozatal, 66,81 milliárd dollár, 18,9 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

Az első félévben a kínai külkereskedelem többlete, 61,45 milliárd dollár, 55 százalékkal múlta felül a tavalyi első öthavi 39,65 milliárdot.