Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tovább tart a tőzsde szárnyalása

Portfolio
2006.07.10. 17:04
A magyar piacon megint a vevők voltak többségben, így a mai 1,7 százalékos emelkedéssel megnyílhat az út felfele, egészen a történelmi csúcsig. A BUX index nap végi száguldásában a papírok nagy része kivette részét, így napi maximumán, 22 610 ponton zárt az index 21 milliárd forintos forgalom mellett. A régiós piacok vegyes mozgásokat produkáltak, a lengyel WIG 20 a nap eleji kiszórást követően 1,3 százalékos, az orosz RTS 0,3 százalékos pluszban tartózkodik, a cseh PX 50 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik.

A legnagyobb 11,3 milliárd forintos átlag feletti forgalom az OTP piacát jellemezte. A bankpapír nap végére 3,6 százalékos emelkedéssel zárt, így folytatni tudta a napok óta tartó emelkedését. A többi blue-chip közül a MOL 4,7 milliárd forintos forgalom mellett 23 800 forinton zárt, ami 2,1 százalékos növekedést jelent. Az olajtársaság piacán nap végére megérkeztek a vevők annak ellenére, hogy az olaj ára nem tudott felpattanni a 72 dolláros szintről. A Richter 1,4 százalékos pluszban zárt, míg az Mtelekom 0,4 százalékos mínuszban tudott zárni.

A középmezőnyben a Borsodchem iránt volt a legnagyobb 2 milliárd forint körüli érdeklődés, ami 3,3 százalékos emelkedést tett lehetővé. A pozitív nyitást követően a papír a 2 790 forintos árfolyamon stabilizálódott, és ott zárta a mai kereskedést is. Az Egis 260 millió forintos forgalom mellett 3 százalékkal került feljebb, az FHB pedig 200 millió forintos forgalommal 3,3 százalékot tudott erősödni. A kisebb papírok közül a Rába állt az érdeklődés középpontjában, a papír 140 millió forintos forgalom mellett 5,9 százalékos pluszban zárt. A Fotex is feltámadt nap végére, így a befektetők 3,9 százalékos erősödésnek örülhettek. A Globus piacán átlag feletti 122 millió forintos forgalom a papír 460 forinton való stagnálását tette lehetővé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?