Árpád
-2 °C
4 °C

Megduplázódott az internetes utazásszervezések száma

MTI
2006.07.12. 09:21

Az interneten történő szállásfoglalási és utazásszervezési piacon mintegy 30-40 százalékos részesedéssel bíró C-travel.hu portál működtetőinek becslése szerint egy év alatt a kétszeresére, 6-7 ezerre nőtt az internetes ajánlatkérések száma Magyarországon - mondta Erdős Ákos, a portált működtető Confhotel-Net Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette: ez év júniusára a honlapjukon keresztüli utazásszervezési ajánlatkérések száma elérte a kétezret, aminek 50-60 százalékából lesz megrendelés, s ez mintegy 150 millió forintos értéket képvisel. Az átlagos megrendelések 50 ezer forintot tesznek ki, minden hatodik megrendelő üdülési csekkel fizet.

Az ügyvezető szerint a nyugat-európai és amerikai adatok azt mutatják, az interneten keresztül történő utazásszervezések adják az összes utazási megrendelés 80 százalékát, míg Magyarországon ez az arány mindössze 10-15 százalék.

Kiemelte: az internetes utazási megrendelések 70 százalékát az akciós ajánlatok teszik ki, amelyekre a szállodák, wellnesscentrumok a listaárhoz képest 30-40 százalékos kedvezményt nyújtanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?